ПРЕБАРАЈТЕ ГО ВАШИОТ СОВРШЕН ДОМЕН Огромен избор. Нови проширувања. Ниски цени. Регистрирајте го вашиот совршен домен денес.

.com.mk

Сега достапно

999 мкд/годишно

.mk

Сега достапно

999 мкд/годишно

.com

Сега достапно

599 мкд/годишно

.org

Сега достапно

999 мкд/годишно

.org.mk

Сега достапно

999 мкд/годишно

Лесно поставување на домен, без потреба од технички познавања и вештини

Бесплатна е-мејл адреса - Пренасочување

Бесплатен домен за заштита на приватноста

Неограничено суб домени

Напредни DNS контроли

Годишна регистрација

Домен заклучување & Пренасочување

Бесплатна 24×7/365 Поддршка

Цени на домени

 • Нови Домени
 • Обновување
 • Префрлување
  • Продолжување на домен
  • .com
  • .com.mk
  • .mk
  • .org
  • .org.mk
  • .net
  • .co
  • .me
  • .info
  • .education
  • 1 Година
  • 599 мкд
  • 999 мкд
  • 999 мкд
  • 899 мкд
  • 999 мкд
  • 699 мкд
  • 1199 мкд
  • 899 мкд
  • 299 мкд
  • 699 мкд
  • 2 Години
  • 1099 мкд
  • 1799 мкд
  • 1799 мкд
  • 1699 мкд
  • 1799 мкд
  • 1299 мкд
  • 2299 мкд
  • 1699 мкд
  • 589 мкд
  • 1299 мкд
  • 3 Години
  • 1699 мкд
  • 2799 мкд
  • 2799 мкд
  • 2599 мкд
  • 2799 мкд
  • 1999 мкд
  • 3399 мкд
  • 2599 мкд
  • 889 мкд
  • 1999 мкд
  • Продолжување на домен
  • .com
  • .com.mk
  • .mk
  • .org
  • .org.mk
  • .net
  • .co
  • .me
  • .info
  • .education
  • 1 Година
  • 599 мкд
  • 999 мкд
  • 999 мкд
  • 899 мкд
  • 999 мкд
  • 699 мкд
  • 1199 мкд
  • 899 мкд
  • 299 мкд
  • 699 мкд
  • 2 Години
  • 1099 мкд
  • 1799 мкд
  • 1799 мкд
  • 1699 мкд
  • 1799 мкд
  • 1299 мкд
  • 2299 мкд
  • 1699 мкд
  • 589 мкд
  • 1299 мкд
  • 3 Години
  • 1699 мкд
  • 2799 мкд
  • 2799 мкд
  • 2599 мкд
  • 2799 мкд
  • 1999 мкд
  • 3399 мкд
  • 2599 мкд
  • 889 мкд
  • 1999 мкд
  • Продолжување на домен
  • .com
  • .com.mk
  • .mk
  • .org
  • .org.mk
  • .net
  • .co
  • .me
  • .info
  • .education
  • 1 Година
  • 499 мкд
  • 599 мкд
  • 599 мкд
  • 699 мкд
  • 599 мкд
  • 599 мкд
  • 1099 мкд
  • 699 мкд
  • 199 мкд
  • 599 мкд
  • 2 Години
  • 459 мкд
  • 559 мкд
  • 559 мкд
  • 659 мкд
  • 559 мкд
  • 559 мкд
  • 1059 мкд
  • 659 мкд
  • 159 мкд
  • 559 мкд
  • 3 Години
  • 399 мкд
  • 459 мкд
  • 459 мкд
  • 559 мкд
  • 459 мкд
  • 459 мкд
  • 990 мкд
  • 559 мкд
  • 119 мкд
  • 459 мкд
  • Продолжување на домен
  • .com
  • .com.mk
  • .mk
  • .org
  • .org.mk
  • .net
  • .co
  • .me
  • .info
  • .education
  • 1+ Домен
  • 10+ Домени
  • 50+ Домени
  • Термин
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година
  • 1 година

Најчесто поставувани прашања - Вашите прашања? Ние ги имаме одговорите!

Што е име на домен?

Име на домен е назнака за идентификација која дефинира граници на административна автономија и авторитет или контрола во Интернетот, заснована на системот за именување на домени („DNS“).

Што е продолжување на домен?

Вообичаено домените се закупуваат за период од една или повеќе години. Пред истекот на овој период, добивате известување дека треба да извршите уплата за следната година/и, и со плаќањето вашиот домен е продолжен за одбраниот период. За .mk и .мкд домените, важат следниве правиле: Доколку доменот не биде обновен до датумот на кој истекува регистрацијата, влегува во заштитен период од 120 дена и во тој период неможе да се прават никакви измени на податоците на доменот. Доколку доменот не се обнови во првите 60 дена од заштитениот период, доменот се брише но не може да се регистрира од страна на друг регистрант. По истекувањето на заштитениот период од 120 дена доменот се брише и може да се регистрира од друг регистрант.

Може да го користам мојот домен за е-маил?

Да, може да креирате и го користите емаил адреси со вашиот домеан (на пример: име@домеин.мк). Бројот на емаил адреси кои може да ги креирате зависи од вашиот хостинг пакет и понудата на хостинг компанијата која сте ја одбрале.

На колкав период може да се регистрира/продолжува доменот?

Период на валидност на еден домен е од една до максимални десет години.Доменот се плаќа на годишно ниво, а фактурирањето го врши регистрантот (Боурнехостинг).

Што е потребно за регистрирање на домен?

За да се регистрира домен,најнапред треба да се провери дали тој домен е слободен, и доколку е слободен треба да се изврши плаќање и да се пополни Барање за домен.Право на регистрација на домен имаат сите Физички и Правни лица.

Каков вид на поддршка нудите??

Нашата поддршка е достапна на тикет системот 24/7, а исто така и на нашиот телефонски број +38970 896 356

Какви опции за плаќање нудите?

Ние ги прифаќаме сите кредитни и дебитни картички вклучувајќи VISA, MasterCard,Maestro i Diners, а воедно имаме интегрирано и Casys систем за плаќање.Клиентите кои плаќаат преку банкарски трансфер мора да го контактираат нашиот продажен персонал пред поднесување на барањето. Сите банкарски трошоци мора да бидат платени од страна на клиентот.

Дали може да се продаде или смени домен?

Да, промена на регистрант (сопственик на домен) е можно. За промена на регистрант на домен кој е регистриран во Боурнехостинг е следна:
1. За промена на регистрант (сопственик на доменот) потребни се две барања
2. Првото барање превземете го од следниов линк. Потоа барањето пополнете го со податоци од моменталниот регистрант (сопственик - правно или физичко лице) на доменот, во полето Целосен назив на новиот регистрант внесете го името на новиот регистрант (новиот сопственик) на доменот. На крај, ставете потпис и печат (доколку се работи за правно лице) на барањето. Потписот и печатот треба да бидат од стариот регистрант . Двете барања потребно е да ни ги испратите на contact@bournehosting.com
3. Кога ќе ги добиеме барањата сопственоста на доменот ќе биде променета. Оваа промена не се наплаќа. Датумот на истек на доменот не се менува. Новиот регистрант ќе биде одговорен за правата на доменот и обнова за истиот во иднина.